Výkony snoubordistov dnes na Štrbské Pleso prilákali stovky divákov

13.04.2013 Poprad

Štrbské Pleso 13. apríla (TASR) – Približne 500 fanúšikov zimných športov, ktorí majú radi aj trochu adrenalínového napätia, dnes na Štrbské Pleso prilákali výkony snoubordistov. Tí na konci zimnej sezóny v areáli snoubordového parku na svahu Interski predvádzali svoje umenie v rámci 5. ročníka podujatia K2 Spring Session 2013.
Organizátor podujatia Tomáš Griger pre TASR uviedol, že snoubordový park pár dní pred podujatím prestavali a vznikli tu nové úpravy, ktoré umožňujú súťažiacim predvádzať skoky a zdolávať náročné prekážky.
"Myslím, že priaznivci freestylového snoubordingu a freeskiingu si dnes skutočne prišli na svoje. Zaregistrovali sme dovedna 101 pretekárov zo Slovenska, Poľska a Českej republiky, čo je pravdepodobne najvyššia účasť na podujatiach takéhoto charakteru na Slovensku. Okrem nich je tu ďalších asi 150 neregistrovaných jazdcov," konštatoval Griger.
Spresnil, že v piatok (12.4.) boli na programe voľné jazdy a dnes prebieha hlavná akcia tzv. Jam Session, čo je voľnejšia súťažná forma jazdenia na skokoch a prekážkach.
"Skoky vo výbornom technickom prevedení divákom predviedol deväťnásobný majster Slovenska Matej Matys. Išlo o náročné dvojité rotácie mimo osi alebo cez hlavu. Vytvorili sme skokovú platformu s dvoma skokmi s dĺžkou tablu šesť metrov a 15 metrov,“ vysvetlil Griger.
Podujatie z pohľadu počtu divákov i kvality výkonov pretekárov hodnotil veľmi pozitívne. Napriek tomu, že sa jazdí na mäkkom jarnom snehu, ktorý pretekárom sťažuje podmienky, nemuseli zatiaľ riešiť žiadne vážnejšie zranenia. Doteraz vraj registrovali len jeden pád, ale pretekár vraj už znovu jazdí na trati.
Nové prekážky, ktoré tu organizátori vytvorili v posledných dňoch, si budú môcť v nedeľu (14.4.) vyskúšať zdatnejší jazdci, ale i široká verejnosť.
 

Vyberte región